Eiwitshakes

Whey, caseïne en plantaardige proteïne poeders

Er bestaan honderden verschillende soorten eiwitshakes op de markt. Het is hierdoor begrijpelijk dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Besteeiwitshake.nl heeft voor jou de keuze teruggebracht naar enkele populaire en gerenommeerde eiwitshakes. We hebben drie verschillende proteïne poeders verdeeld: whey, caseïne en plantaardig. Wil jij direct weten welke proteïne shake voor jou perfect is? Doe dan nu de eiwitshake check!

Wat is het whey eiwit?

Bij zowel kracht- als duursporters is het whey eiwit (ook wel wei genoemd) veruit de meest gebruikte eiwitbron. Whey poeder blijft als restproduct over bij de productie van kaas, het product bevat veel nuttige voedingsstoffen en een laag lactose gehalte. Daarnaast hebben whey eiwitten een zeer hoge biologische waarde, waardoor het lichaam de stoffen efficiënt kan opnemen en gebruiken voor de opbouw en herstel van spieren. Zonder eiwitten kunnen we immers geen schade aan weefsel repareren of meer spiermassa kweken. Lees meer over whey.

Wat is het caseïne eiwit?

Melk bevat twee verschillende soorten eiwitten: whey en caseïne. Bij de productie van kaas worden alle (vloeibare) whey eiwitten weggefilterd, caseïne wordt daarentegen wel gebruikt bij het maken van kaas. Het product komt voort uit de vaste massa ‘wrongel’ (eerste stadium van kaas), vandaar dat caseïne shakes vaak dikker van structuur zijn dan whey shakes. Beide eiwitbronnen hebben dezelfde aminozuren, maar in een andere samenstelling. Het grote verschil is dat caseïne eiwitten langzamer worden verteerd in de maag, hierdoor kunnen je spieren langer beschikken over de aminozuren. Lees meer over caseïne.

Waarom voor biologische eiwitshakes gaan?

Biologische eiwitshakes zijn een prima alternatief voor de shakes met als basis  dierlijke eiwitpoeders. Bij de productie van biologische producten wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. De producten zijn onder andere ideaal voor vegetariërs die voldoende eiwitten binnen willen krijgen. Volledig puur en plantaardig, zonder in te leveren op prestaties. Lees meer over biologische eiwitshakes.